Online tools

Op deze pagina kan je genieten van leuke filmpjes, workshops, links naar de podcast(s) of tv-fragmenten, ... noem maar op! Wij hebben ze voor jou onderverdeeld in 4 gezondheids-bevorderende thema's. Ben je even leergierig en nieuwsgierig als Boris? Trek dan maar snel op verkenning uit.

We raden aan om 1 thema per week te behandelen (in de weken wanneer er geen actieve beweegsessie is), bespreek dit met je lesgever. Het is leuk om met de hele groep hetzelfde thema aan te snijden en jullie bevindingen te delen in de Whatsapp-groep. Veel plezier! 

 

 

1) Belang van voldoende bewegen

Podcast met Jarne De Bruyne en Julie LatommeBeweging is belangrijk! Maar wanneer beweeg je nu voldoende en wat kan je als vader doen om een positieve rol te spelen in de bewegingsopvoeding van je kind(eren)? Je hoort er alles over in onze podcast met Jarne De Bruyne (project coördinator RunDaddyRun Gezinssport Vlaanderen) en gaste Julie Latomme, hoofdonderzoekster van de RunDaddyRun studie van de universiteit van Gent.
We gaan ook wat dieper in op het ontstaan van RunDaddyRun, veel luisterplezier!

 

Beluister de podcast

 

 

 

3) Schermtijd vs schermstrijd

Schermtijd is een hedendaags discussiepunt bij heel wat gezinnen. Hoe ga je hier als ouder mee om en waar trek je de grens? Hieronder kan je enkele leuke en leerrijke tips terugvinden.

 

 

 

4) Podcast met Wim Schotsmans over positief communiceren motiveren. Handige tips en tricks van een papa voor papa's. 

 

Wim Schotsmans is één van de bezielers van Vaderklap. Een platform van papa's voor papa's. Wim is vader van 4 kinderen en deelt in deze podcast zijn ervaringen rond sporten en bewegen als gezin. Luister naar ons verhaal via deze link en scroll gerust even verder op hun website. Je kan er tal van interessante zaken vinden, speciaal op maat van papa's.